Vinogalerie Blog

Tomáš bloguje

Vinogalerie

Červené víno

Červené víno je vyrobené pouze z modrých hroznů (protože červené barvivo se nachází pouze v těchto odrůdách), a to nakvášením nebo jejich tepelným zpracováním. Při jeho výrobě se rmut nechá několik dní kvasit. Slupky tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá delší dobu a za vyšší teploty než u bílého vína. V červeném vínu jsou tak ve vyšší míře třísloviny a také resveratrol (ze slupek i z jadérek), který se vyskytuje i v bílém víně. Dva decilitry červeného vína obsahují přibližně 600 mikrogramů resveratrolu, což je zdraví prospěšná látka. Tradovalo se, že červené víno se u nás nedaří udělat na světové úrovni. Opak je však pravdou, což nám dokazují výstavy vín pořádané po celém světě.


Červené víno

Velký výběr červených vín na VINOGALERII

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *